lördag 15 augusti 2009

Tillbaka i hemmet och till verkligheten

Slutet på sommaren med sol och bad med familj och vänner närmar sig, och en ny period inleds av arbete och endast med helgboende i sommarstugan vid havet ytteligare en tid. Livet är i balans och batterierna är laddade.

Men även sommarpausen från bloggen är över. Är tillbaka på bloggen i någon form, följer andras inlägg med stort intresse. Debatten om Telekompaketet och övervakningssamhället fortsätter samt även debatten om mänskliga rättigheter, etc. Men just nu har jag nog en slags paus, från att skriva egna inlägg. Behöver samla tankarna och reflektera kring allt som har hänt i vår komplexa värld medan jag har haft sommarpaus från medier och bloggar. Medias information har främst handlat om det negativa som har hänt i världen och mycket lite information har handlat om goda händelser som kan ge framtidshopp.

Vi måste stanna upp för att reflektera över världshändelser, annars kan det sluta med utarmning av demokratin.

Läs även andra bloggars (lästips: se min blogglista) åsikter om mänskliga rättigheter, Burma, utrikespolitik etc. och fundera hur vi ska tackla vår tids mest viktigaste frågor om informationspolitiska perspektivet, integritetsperspektivet och mänskliga rättigheter och skyldigheter etc.

2 kommentarer:

Camelia sa...

Förstår så väl behovet av att stanna upp och reflektera. All negativ fokusering dränerar den goda kraften, men jag tror att vi ska fortsätta kämpa och peka på det positiva som ändå sker. Jag önskar dig en välförtjänt paus. Att stanna upp och granska världen med fräscha ögon behövs och görs tyvärr alltför sällan i denna tid när man avkrävs maraton utan uppehåll i både privatliv och arbetsliv.

Inez sa...

Tack! Det värmer!

Det är sådana här kommentarer som får en att vilja fortsätta att med bloggandet.